Thursday, June 30, 2011

hey pompuan!!nak tau rahsia lelaki tak?

wah..tengelam timbul wa ni skang..apadahal kan..nama pon 'tak sebagai'..k la, ari ni wa nk share tips kat pompuan2 yg takde laki ke..nk stay lama ngan laki ke..nak cari kimia(chemistry) ngan laki ke or pape la..slalunye kite tengok org pompuan ni nak laki je pikir or amik port sikap/kriteria pompuan..abis kriteria lelaki sape nk amik port?..ramai yg b'anggapan yg laki ni lebih EMO EGO seboleh mungkin sebagai salah 1 usaha tuk menyembunyikn kelemahan yang ada (pergh..npk tak bahasa wa gaya dewan bhsa&puaka) wa lau dah start taip..mule la nk wat karangan gaya SPM..ok wa short list terus tuk bg idea kat pompuan2 tuk menilai..

1. Lelaki ni tak semestinye tertarik ngan pompuan yg mempunyai bentuk badan yg menarik. Yg paling penting sebenarnye pompuan tu bijak, boleh bersembang mengenai ape je, dan tak mengedik-gedik tak tentu pasal..(k wa seda bab wa kurus kering T_T)

2. Lelaki ni suke bile pompuan tau n menyokong minat n hobi diorg. Contohnye laki lu suke tgk bola EPL ke or main futsal ke..berila sepenuh sokongan n amik tau la sket2 pasal player ke..game die bile ke..(sbab ni la wa dah suke tgk bola)

3. Ni pompuan KENE tau..bab wa pon sama dengan je..laki ni bkn 'mesra' sgt ngan telefon! slalu yg menjadi punca pergaduhan jika SMS yg d'send tp Bf lambat membalas. Namun sebenarnye laki ni bkn la jenis yg 24/7 ngan telefon je..nak taip pon kadang2 mkn masa..so wa ringkaskan Laki lebih suke melakukan aktiviti lain selain berSMS!(slalu gado psl bnde ni dulu)

4. Laki ni tak suke teman awek diorg g windows shopping..bg diorg 'buang byk masa'..lebih baik diorg dok umah main playstation T_T..eh?diorg ni lebih suke dtg kdai tu trus beli then bla..tapi jgn terkejut lau diorg lagi peka tentang fashion..lu org suh die pilih kasut ke bju ke..mesti pilihan die yg terbaek wok!!(bab tu wa suke windows shopping ngan BFF wa T_T)

5. Laki ni sebenarnye suke bile kite beri sepenuh tumpuan kat die bile die mule bercerite..lau pon cite tu dah berkali-kali kite dengar..n berulang-ulang die cite..juz'layankan je la'..n jgn skali2 potong cite tu n ckp 'tau dah..awak dah cite dah semalam'..lau tak caye cube wat n tgk reaksi die..(bile kite yg ulang kne carut plak..die xpe je -_-)

6. Laki cukup pantang dengan leteran/bebelan dr pompuan! lu org kene tau laki ni golongan yg tak suke dikongkong..so lebih baik lu org nasihat ngan mengeluarkan kata-kata yg indah bile die melakukan kesilapan dari trus tembak ngan M16 a.k.a leteran yang meleret-leret..(wa suka guna cara 'TDDMKA' tgn di dada, mata ke atas)

7. Jangan tak percaya..ade laki tak yg tak paham body language ni tau..ade yg tak reti bahasa2 kiasan ni..contoh lu jumpe artis n nk bgtau die tanpa wat artis tu perasan..memang payah..tapi lu org pompuan jangan mudah melenting..lau ada yg tak puas ati ke..cakap je kat diorg..(yg ni wa slalu kene)

8. Yg terakhir..lau pon berapa ramai pompuan yg cantik2 kat luar, lu org kene tau bahawa lelaki hanya mempunyai seorang pompuan je sebagai teman sehidup semati (perghh..ayat wa memang kampung habis) memang laki ni kadang2 jadi nakal sket, suke mengusik pompuan n sebagainye..tapi lu org kene tau lau die dah bersedia tuk mempunyai comitment, diorg hanya akn bagi tumpuan kat sorg pompuan je..(ni 'org tua' wa tu yg bgtau..kikiki)



oder: eh?apasal 8 je ha?wa ingat nk bagi 10 tp idea yg d'peram ni tetibe ilang r..ni pon mne yg dpt sme ngan pe yg wa alami n teringt tips ni kat majalah remaja thun lps kot..selamat mencuba..sowy la ayat wa memang tujuhpuluhduaratusduaperpuluhanlapan lemau..wa kan tak sebagai..jmpe lgi nnt..chaialipbot

8 comments:

mia.azlin said...

suke entry ni <3

nur syahida said...

HAHA !! ade fakta nye di situ. goOd :)

asiah Fly said...

mia.azlin

tq..selamat mencuba ^_^

asiah Fly said...

nur syahida

hehe..tq..tq.. ;p

Shawn Razaleigh said...

no 3 damn gila babi betul wa cakap samalu

asip محمد said...

bangkang.. gua bangkang.. semua gua bangkang.. bangkang bangkang.. kah3

asiah Fly said...

Shawn

no 3 je ke???yg lain???lu laki kn..kikiki -_-!!

asiah Fly said...

asip..


bangkang??? T_T...
ke..semua lu setuju sbenarnye..keh3