Tuesday, February 1, 2011

.KOSONG.

DI SAAT WAKTU BERHENTI..kosong..
KOSONG..kosong..KOSONG..kosong..
DEMENSI MEMBUTAKAN MATA DAN MEMEKAK KAN TELINGA..
LALU DIRI MENJADI HAMPA..
SAAT PARADIGMA DUNIA TAK LAGI DIGUNAKAN UNTUK MENERKA*
SADARKU AKAN HADIRMU, MEMATAHKAN SENDI-SENDI
YANG BIASANYA TEGAK BERDIRI..

bln 1 ni adalah bulan yg agak stress wat wa...hmm...banyak nye dugaan d'awal2 tahun nih..(aduyai..,lu ni asiah asyik nak menggeluh je...)tapi tak tau nak share ngan sape tuk kurangkn stress ini...try tuk fly kan perasaan stress ni..tapi tak leh plak..try tuk diam n pendam perasaan ni..tapi ia membuatkan jerawat d'muke wa semakin sukar dibanteras..badan tak sehat..batuk tak kebah..faktor cuaca mungkin..tapi knpe dlm idop ni kene ade stress..kene ade dugaan..kene ade risiko?bodo ke hape?!xde dugaan dan risiko dlm idop..xmencabar la idop lu!!!

hmm...hidup penuh ngan rintangan tapi nak ke tak nak, kene hadap gak..(mengeluh lagi)..knape manusia perlu dengki-mendengki?'dengki-mendengki?'ayat pe la lu pkai ni asiah?main fly msuk je..nape manusia ni makin kaye, makin tindas org yg tak brape nak kaye?jangan nak kufur nikmat yg diberi percuma ni kawan..hidop ni ibarat roda..ari ni lu kat atas..esok lusa lu kat bawah gak..hidop ni pon penuh pementasan n drama gak..macam-macam orang kite jumpe n kenal..sumenye tak same..ade karakternye tersendiri..tol la org ckp..kite hanya pelakon yg hidop d'pentas sementara d'alam ciptaan-Nya...pelakon yg berbagai karakter n ragam..hmm..wah!!basaha wa??gune ayat PMR je nih...




oder: sowy, wa bkn nak berkhutbah..saje nak share ape yg ade..maklum la..wa kan tak sebagai..hmm..dah tak tau nak taip pe lagi...otak KOSONG...jari pon lmbat je nak taip...entry ni pon dah berhari-hari edit..tp tak publish lagi..hari ni bru nak publish...sume nye KOSONG..nasib tenaga kerja aku masih full tank..pe nak wat ha???...

4 comments:

asip محمد said...

dimensi masih sebuah dunia.. membutakan mata kerana hampagas.. memekakan telinga kerana tekanan.. kosong bermakna masih ada nilai.. walaupun kosong.. hidup masih perlu..

asiah Fly said...

asip...
how's sweet...keh3..
tq asip..sharing is caring..he3




oder:asiah agak gedix kat situ..bbllluueerrrkkk

A t C said...

wow..mmg seakan2 lah kita nye kisah...hmmm
tp mmg, bulan 1 2011 ni, dari 1hb smpai 31hb mmg byk btul dugaan :|

asiah Fly said...

an?an?A t C an?
mmg mulekan thun baru ngan bulan yg hampeh gile..se gile kucing gile..hehehe..ops!